Fish Market tiskovno sporocilo

Ribji svet kiparja Marca Milcovich

FISH MARKET: razstava posvecena ribam

V Trstu, Via Capitelli, 4 (Cavana) bo v cetrtek 6. julija otvoritev domiselne tematske kiparske razstave z naslovom Fish Market

Po dolgem premoru se bo v cetrtek 6. julija z osebno razstavo ponovno predstavil javnosti kipar Marco Milcovich iz Trebc na Krasu. Na razstavi, v Ulici Capiteli, 4 v lastnem ateljeju, bo na ogled dobrih 40 vecjih in manjsih ribjih skulptur iz lesa, kamna in kovin.

Milcovich se je zacel ukvarjati z rocnimi deli ze v mladih letih, ko se je ucil obrti oblikovanja v lesu in kamnu pri raznih obrtnikih. Pridobival je tudi izkusnje na podrocju mizarstva, pecarstva, gradnje in drugih spretnosti ter se na podlagi vsega tega pestrega in vsestranskega znanja nato odlocil za umetnisko pot. Uveljavil se je kot vrhunski oblikovalec, kot umetnik z iskrivo domislijo in iznajdljivostjo, ki skoraj casti materjale iz katerih ustvarja in jim vdihuje duso. Tako je znan tudi po vecjih sporocilnih skulpturah, ki stojijo na stevilnih javnih mestih, pa tudi po domiselnem oblikovanju stevilnih zasebnih interjerjev in eksterjejev, ki jim vdihuje umetniski pridih.

Svoj ribji svet je zacel ustvarjati skoraj 20 let nazaj, ko ga je fasciniral pogled n omizje, ki ga je po ribji pojedini zapustila pogoltna druzba. Ribe so tudi motiv, ki ga je do sedaj najveckrat upodabljal.

Vsa dela so tudi v prodaji in bodo na ogled vse do 30. julija.