Fish Market 9-30 July 2017 Trieste

Invito Vabilo Fish Market

 

FISH MARKET: la mostra dedicata ai pesci

In Via Capitelli 4, si inaugura gioveì 6 luglio alle 20.00 una fantasiosa mostra di sculture dedicata interamente ai pesci, dal titolo Fish Market

Dopo una lunga pausa si ripresenta con una mostra personale nel suo atelier, lo scultore di Trebiciano Marco Milcovich.

Giovedì 6 Luglio alle ore 20.00 si inaugura la sua personale dedicata al mondo dei pesci. Si rimane subito affascinati dalle circa 50 sculture dalle forme fantasiose, con espressioni diverse e dalle sensazioni che i pesci in legno, pietra e ferro ci vogliono trasmettere.

Marco Milcovich ha iniziato a scolpire, tagliare e imparare le arti del lavoro a mano da esperti artigiani di Triete e del Carso. Anni di esperienza come falegname, in fumisteria, la sua innata voglia di scoprire e di saper lavorare materialli diversi lo hanno portato ad avere esperienze e manualità in molti campi, fino a quando non ha deciso di intraprendere la via del artista.

Si fa riconoscere come artista di ingegno e fantasia, che ama e onora i materiali dai quali crea nuove forme di vita. Famoso per molte opere che decorano spazi pubblici, come anche per l’allestimento di case e di spazi al aperto, dove non manca il suo tocco di originalità e funzionalità.

Ha cominciato a immaginare il mondo dei pesci circa 20 anni fa, alla vista di una tavolata e quel che ne è rimasto dopo una ricca abbuffata.

La mostra sarà allestita fino al 30 luglio e tutte le opere sono anche in vendita.

Ribji svet kiparja Marca Milcovich

FISH MARKET: razstava posvecena ribam

V Trstu, Via Capitelli, 4 (Cavana) bo v cetrtek 6. julija otvoritev domiselne tematske kiparske razstave z naslovom Fish Market

Po dolgem premoru se bo v cetrtek 6. julija z osebno razstavo ponovno predstavil javnosti kipar Marco Milcovich iz Trebc na Krasu. Na razstavi, v Ulici Capiteli, 4 v lastnem ateljeju, bo na ogled dobrih 40 vecjih in manjsih ribjih skulptur iz lesa, kamna in kovin.

Milcovich se je zacel ukvarjati z rocnimi deli ze v mladih letih, ko se je ucil obrti oblikovanja v lesu in kamnu pri raznih obrtnikih. Pridobival je tudi izkusnje na podrocju mizarstva, pecarstva, gradnje in drugih spretnosti ter se na podlagi vsega tega pestrega in vsestranskega znanja nato odlocil za umetnisko pot. Uveljavil se je kot vrhunski oblikovalec, kot umetnik z iskrivo domislijo in iznajdljivostjo, ki skoraj casti materjale iz katerih ustvarja in jim vdihuje duso. Tako je znan tudi po vecjih sporocilnih skulpturah, ki stojijo na stevilnih javnih mestih, pa tudi po domiselnem oblikovanju stevilnih zasebnih interjerjev in eksterjejev, ki jim vdihuje umetniski pridih.

Svoj ribji svet je zacel ustvarjati skoraj 20 let nazaj, ko ga je fasciniral pogled n omizje, ki ga je po ribji pojedini zapustila pogoltna druzba. Ribe so tudi motiv, ki ga je do sedaj najveckrat upodabljal.

Vsa dela so tudi v prodaji in bodo na ogled vse do 30. julija.